Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Mallorca – Digital vinprovning online

14 april, 2022 Kl 19:00 - 19:30

MALLORCA

Bodega Ribas är Mallorcas äldsta och Spaniens tredje äldsta vingård grundad 1711 och drivs fortfarande vidare av familjen Ribas. Arbetet leds av Araceli Servera Ribas och hennes bror Javier vilket innebär något så unikt som att arbetet i fyra generationer letts av kvinnliga vinmakare!

De har specialiserat sig på att bevara flera av de gamla klassiska mallorquinska druvsorterna som Prensal Blanc och Mantonegro varav de äldsta vinstockarna är över 60 år gamla. De ligger också bakom att återuppväcka den nästan utdöda Gargollassa-druvan. Sedan många år har man också övergått till helt ekologisk och så hållbar produktion som möjligt.

Vi kommer att prova 2 vin från Bodega Ribas.  Sio. Detta vin är främst gjort med de äldsta Mantonegro vinstockarna och skapades år 2000 som en hyllning till vinmakarens mormor Sió. Ett av de absolut bästa vinerna från Mallorca,  mycket elegant med mörka mogna frukter, komplexitet och djup och mineralitet från de kalkstensrika jordarna och rikt på nyanser. När jag har med det här vinet på mina IRL vinprovningar blir det här alltid favorit.

Ribas rosat är ett unikt rosé-vin som endast görs baserat på de unika mallorquinska druvorna Mantonegro, Callet och Gargollassa och kombinerar tydliga röda frukter och bär som jordgubbar och hallon med friskhet och fräschör med en bra fyllighet och längd i eftersmaken som annars är ovanlig för rosé. Vinet har hyllats som det bästa rosévinet som görs på Mallorca.

Ni finner det i beställningssortimentet och det kan ta upp till 8 dagar att få hem det.

Vin 1: Sio

Artikel nr: 79164

Pris: 289 kr

Vin 2: Ribas Rosat 

Artikel nr: 79361

Pris: 189 kr

Tilltugg:

Wrågenbäcksost eller liknande tex. Parmesan och lite Sötlakrits

Betalning:

Pris: 100:-/per enhet – Ni får sitta hur många ni vill framför dator/padda/mobil. Priset gäller för en länk.

Swish:  073-670 49 00/Annette Gedda.

Meddelande när ni betalar skriv er mejladress, vart länken ska skickas.

Länken till provningen kommer att komma i ett separat mejl. Kan dröja lite då jag gör detta manuellt. Ha koll i skräpposten då det ibland kan hamna där.

 

 

Detaljer

Datum:
14 april, 2022
Tid:
19:00 - 19:30

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *