Vinprovning

Bourgogne

Nu kör vi igång igen efter ett lite längre jullov. Ledig har jag visserligen inte varit, men från vinprovningar har jag varit ledig. Jag har fixat med dotterns hunddagis. Jag trivs bäst när jag får göra väldigt olika saker. Jag behöver få sakna saker ibland annars tröttnar jag. Nu har jag saknat vinprovningarna 🙂 och är super inspirerad till att sätta igång.

Temat jag valt är Bourgogne och fokus på vita viner. Här kan vi få en förståelse för vad som menas med vinstil. Ibland springer vi på ett vin som vi bara älskar, men om vi inte har en förståelse för vilken vinstil vinet är i så kan vi ha svårt att hitta ett liknande. Jag träffar ofta människor som dömt ut ett helt land eller en druva därför att de provat några vin. Det de inte vetat är att det varit i samma vinstil.

Varje land kan göra olika vinstilar och varje vinbonde kan göra olika vinstilar men på samma druva. Druvan ändrar karaktär beroende på vilket klimat den växer i. Det behöver inte vara så komplicerat som det låter. Jag hoppas vi ses på fredag den 29 januari//Annette